ΦΙΛΕΤΟ ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Μεριδες: Κατηγορίες: ΨΑΡΙΑ - ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος: / Δυσκολία: Εύκολη
Υλικά


4 λαβράκια,1 κολοκύθι,1 ρίζα φοινόκιο,1 ντομάτα,2 λεμόνια,1 ποτ λευκό κρασί,λίγο βούτυρο,άλατι,πιπέρι,λαδόκολλα


ΟδηγίεςΚαθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια και εντόσθια τους.Τα ξεπλένουμε καλά και τα φιλετάρουμε.
Πλένουμε τα λαχανικά και τρίβουμε το φοινόκιο και το κολοκύθι στο τρίφτη,κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες και στύβουμε το λεμόνι.  Μπορούμε να παρουσιάσουμε το πιάτο με 2 τρόπους :
1ος.Πάνω στη λαδόκολλα απλώνουμε τις ντομάτες σε σειρά αλατοπιπερόνουμε και βάζουμε λίγο βούτυρο(για να βοηθήσουμε να γίνει η σάλτσα) από πάνω βάζουμε το ένα φιλέτο και πάνω του λίγο τριμμένο φοινόκιο και κολοκύθι αλατοπιπερόνουμε πάλι και καλύβουμε με το επόμενο φιλέτο.Ρίχνουμε λίγο κρασί και χυμό από λεμόνι,λίγο βούτ Τυλίγουμε τη λαδόκολλα και την τοποθετούμε στο ταψί.
2ος.Πάνω στη λαδόκολλα απλώνουμε τις ντομάτες σε δύο παράλληλες σειρές αλατοπιπερόνουμε και βάζουμε λίγο βούτυρο,από πάνω τυλίγουμε τα φιλέτα με μια οδοντογλυφίδα και τα τοποθετούμε ώστε να είναι στο πλάι και να έχουν μια τρύπα,εκεί μέσα ρίχνουμε τριμμένο φοινόκιο και κολοκύθι αλατοπιπερόνουμε πάλι ρίχνουμε κρασί,λεμόνι και λίγο βούτυρο. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα και την τοποθετούμε στο ταψί.
Ψήνουμε το φαγητό στους 180C για 20-25 λεπτά.
Για να βγάλουμε το ψάρι από τη λαδόκολλα μέσα σένα πιάτο σκίζουμε λίγο την άκρη της λαδόκολλας και αδειάζουμε το περιεχόμενο προσεκτικά σηκώνοντας την λαδόκολλα από την άλλη μεριά.
Μπορούμε να γαρνίρουμε το πιάτο με φρέσκα λαχανικά(λόλα,αντίδι)


Πηγή:
_CONTRIBUTEdbiY: Λαμπρινή Ατσιδάφτη on 04/-0/20