Greek English

:: Σαν Σήμερα
1908:
Ο λαός των Χανίων σε πάνδημη συγκέντρωση κηρύσσει την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

1927:
Ιδρύεται ο αυτόνομος οργανισμός λιμένα Πειραιά.

1929:
Πραγματοποιείται η πρώτη πτήση με όργανα πλοήγησης.


Pramnos.net: Forums

Pramnos.net :: Επισκόπηση Θ.Ενότητας - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ: Καταστατικό Συνεταιρισμού
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών    ΚατοικίδιοΚατοικίδιο     ΗμερολογιοΗμερολογιο    Bank  ΑγαπημεναΑγαπημενα
ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   Shop   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ: Καταστατικό Συνεταιρισμού

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    Printer-friendly version    Pramnos.net Αρχική σελίδα -> Επικαιρότητα
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
kokkinos
Moderator
Moderator


Ηλικία:50
Φύλο:Φύλο:Ανδρας
Ένταξη: Sep 10, 2004
Δημοσιεύσεις: 8911
Κατοικίδιο
Τόπος: HΠΕΙΡΟΣ - ΑΤΤΙΚΗ
Euro: 33756
Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 07/03/2012 10:43
    Θέμα δημοσίευσης: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ: Καταστατικό Συνεταιρισμού
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΜΕΣΑΖΟΝΤΩΝ (Σ.ΠΑ.ΜΕ.) ΣΥΝ Π.Ε.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΙΔΡΥΣΗ – ΕΠΩΝΥΜΙΑ – ΕΔΡΑ – ΣΚΟΠΟΣ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΑΡΘΡΟ 1ο

ΙΔΡΥΣΗ – ΕΠΩΝΥΜΙΑ

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ……………………………. του έτους 2009, οι στο τέλος του παρόντος υπογράφοντες ιδρύουμε αστικό, προμηθευτικό συνεταιρισμό περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΑΣΤΙΚΟΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ: ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΜΕΣΑΖΟΝΤΩΝ» και τον διακριτικό τίτλο- αρκτικόλεξο «Σ.ΠΑ.ΜΕ. ΣΥΝ Π.Ε.» σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1667/1986 «Περί Αστικών Συνεταιρισμών» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

ΑΡΘΡΟ 2ο

ΕΔΡΑ

Ο Συνεταιρισμός έχει την έδρα του στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

ΑΡΘΡΟ 3ο

ΣΚΟΠΟΣ

Α. Ο Συνεταιρισμός δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Έχει οικονομικούς σκοπούς που εξυπηρετούν απλώς την πραγμάτωση των μη κερδοσκοπικών επιδιώξεών του και αποβλέπει, κυρίως μέσω της συνεργασίας και της συλλογικής προσπάθειας των μελών του, στην διάδοση και ανάπτυξη της ιδέας και πρακτικής της κοινωνικής-συλλογικής παραγωγής, διάθεσης και χρήσης των προϊόντων σε αντίθεση με τις κυρίαρχες σήμερα σχέσεις της αγοράς.

Β. Ειδικότερα ο Συνεταιρισμός διέπεται από τις πιο κάτω βασικές αρχές:

-Την αρχή της άμεσης δημοκρατίας.

-Την αρχή της κοινωνικής δικαιοσύνης.

-Την αρχή της αντίθεσής του στον τρόπο με τον οποίο επί το πλείστον διενεργείται σήμερα το εμπόριο στις λεγόμενες ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες, όπου σχετικά ελάχιστοι επιδιώκουν να έχουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος σε βάρος των παραγωγών, των καταναλωτών και του παγκόσμιου φυσικού περιβάλλοντος.

-Την αρχή του αλληλέγγυου εμπορίου, δηλαδή της συνεργασίας και της έμπρακτης στήριξης προς όλους τους παραγωγούς, που είτε συμμετέχουν σε εγχώριους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, είτε επιδιώκουν τη διαμόρφωση σχέσεων συνεργασίας και αλληλεγγύης ως μεμονωμένοι παραγωγοί, αλλά και σε παραγωγούς φτωχότερων περιοχών του κόσμου, που συγκροτούν κοινότητες και συλλογικότητες (κοοπερατίβες) και αναπτύσσουν παραγωγικές σχέσεις οριζόντιες και συμμετοχικές, βασισμένες στην ανθρώπινη αλληλεγγύη και στο σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος.

-Την αρχή της αμεσότητας των σχέσεων μεταξύ παραγωγών και χρηστών, χωρίς δηλαδή τη διαμεσολάβηση των εταιρειών επεξεργασίας και διανομής των αγαθών, με γνώμονα όχι το χρηματικό κέρδος, αλλά την αξιοπρεπή διαβίωση και το συμφέρον όλων.

-Την αρχή της συλλογικής δράσης και της συνεταιριστικής οργάνωσης ως μέσων διάδοσης των ιδεών και επιδίωξης των στόχων των ανθρώπινων κοινοτήτων.

Γ. Με βάση αυτές τις αρχές ο Συνεταιρισμός επιδιώκει καταρχήν να δημιουργήσει ένα ανθρώπινο δίκτυο διανομής προϊόντων , όσο γίνεται περισσότερο οριζόντιο, ώστε τα προϊόντα να φτάνουν στους χρήστες-καταναλωτές μαζί και με τα πρόσωπα και τον αγώνα των ανθρώπων που τα παρήγαγαν και μάλιστα σε τιμές αξιοπρεπείς για τους παραγωγούς και συγχρόνως συμφέρουσες για τους χρήστες-καταναλωτές.

Για την εκπλήρωση και εξυπηρέτηση αυτών των αρχών και των σκοπών του ο Συνεταιρισμός μπορεί να αναπτύσσει κάθε είδους δραστηριότητες μεσολάβησης αυτής της σχέσης παραγωγού-καταναλωτή. Σε καμία όμως περίπτωση δεν επιδιώκει την επίτευξη εμπορικού κέρδους για τα μέλη του. Κάθε οικονομική δραστηριότητά του θα τείνει στην εκπλήρωση και εξυπηρέτηση των άνω μη κερδοσκοπικών φυσιογνωμικών του χαρακτηριστικών και επιδιώξεών του.

Για το λόγο αυτό ο Συνεταιρισμός θα μπορεί:

α) Nα αναπτύσσει κάθε προβλεπόμενη και απαραίτητη εμπορικά και φορολογικά μεσολαβητική οικονομική δραστηριότητα εισαγωγής, προμήθειας, επεξεργασίας και διανομής των προϊόντων των διάφορων παραγωγικών κοινοτήτων, συνεταιρισμών και γενικά συλλογικοτήτων (κοοπερατίβες) ή παραγωγών, οικοτεχνών, βιοτεχνών και γενικά δημιουργών, ανδρών και γυναικών από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα των ασθενέστερων οικονομικά.

β) Να εκδίδει και κυκλοφορεί περιοδικά, εφημερίδες και κάθε είδους έντυπα και βιβλία για την ενημέρωση και διάδοση των μορφών οργάνωσης της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των παραγωγικών συνεταιρισμών αλλά και του πολιτισμού των κοινοτήτων αυτών του αναπτυσσόμενου Νότου και γενικά για την διάδοση των σκοπών του Συνεταιρισμού .

γ) Να διοργανώνει συνέδρια, εκθέσεις και γενικά δημόσιες δραστηριότητες και εκδηλώσεις διάδοσης και προώθησης των σκοπών του καθώς και ενημερωτικές ή εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την ανάπτυξη των αρχών της συλλογικής και συνεταιριστικής οργάνωσης αλλά και γενικότερα την κοινωνική οργάνωση και τον πολιτισμό των ανθρώπινων κοινοτήτων.

δ) Να δημιουργεί εντευκτήρια και γενικά χώρους κοινωνικών και συλλογικών πολιτιστικών λειτουργιών.

ε) Να συνεργάζεται με άλλους φορείς δημόσιους ή ιδιωτικούς, συλλογικότητες, σωματεία και οργανώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό για την από κοινού διενέργεια δραστηριοτήτων όμοιων ή συναφών με το δικό του σκοπό ή δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν την ανάπτυξη του σκοπού του

στ) Να καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες είναι δυνατό να προσφέρονται οι υπηρεσίες του και σε μη μέλη του.

ΑΡΘΡΟ 4ο

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Η διάρκεια του Συνεταιρισμού είναι πενήντα (50) ετών.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β

ΜΕΛΗ – ΕΓΓΡΑΦΗ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΡΙΔΑ

ΑΡΘΡΟ 5ο

ΜΕΛΗ

Μέλη του Συνεταιρισμού (συνέταιροι) μπορούν να γίνουν όλοι και όλες που ευαισθητοποιούνται και εμπνέονται από τις αρχές και τις επιδιώξεις του συνεταιρισμού, όπως αυτές περιέχονται στο παρόν καταστατικό. Επίσης μέλη του Συνεταιρισμού μπορούν να γίνουν σωματεία ή άλλα νομικά πρόσωπα που διαπνέονται από τις ίδιες αρχές και επιθυμούν να συνδυάσουν την κοινωνική τους δράση με τους σκοπούς του Συνεταιρισμού. Δεν μπορεί να γίνει μέλος του Συνεταιρισμού όποιος συμμετέχει σε άλλον συνεταιρισμό με την ίδια έδρα και τον ίδιο σκοπό, καθώς και όποιος είναι ανήλικος ή τελεί υπό απαγόρευση ή δικαστική συμπαράσταση.

ΑΡΘΡΟ 6ο

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥ

Για να γίνει κάποιος μέλος του Συνεταιρισμού πρέπει να υποβάλει προς το Διοικητικό Συμβούλιο γραπτή αίτηση. Η αποδοχή του αιτούντα ως συνεταίρου γίνεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που λαμβάνεται υποχρεωτικά στην πρώτη μετά την υποβολή της αίτησης συνεδρίασή του.

Η εγγραφή των νέων μελών εγκρίνεται από την επομένη Γενική Συνέλευση. Η ιδιότητα του μέλους αποκτάται με την απόφαση αποδοχής της αίτησης από το Διοικητικό Συμβούλιο. Η συμμετοχή των νέων μελών στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων και η ανάδειξή τους στα όργανα μπορεί να γίνει μόνο μετά την έγκριση της εγγραφής από τη Γενική Συνέλευση και την καταβολή εκ μέρους τους της συνεταιριστικής μερίδας.

ΑΡΘΡΟ 7ο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ (ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ) ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥ

Η διαγραφή (αποκλεισμός) συνεταίρου γίνεται για τους λόγους και με τον τρόπο που προβλέπεται στο καταστατικό και το Νόμο.

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που λαμβάνεται με την αυξημένη πλειοψηφία του άρθρου 15, διαγράφεται κάθε συνεταίρος που από παράβαση των υποχρεώσεών του βλάπτει τα συμφέροντα του Συνεταιρισμού.

Η διαγραφή συνεταίρου γνωστοποιείται στον αποκλειόμενο συνεταίρο με κοινοποίηση αποσπάσματος της Γενικής Συνέλευσης που περιέχει και τους λόγους της διαγραφής.

ΑΡΘΡΟ 8ο

Κάθε συνεταίρος μπορεί ελεύθερα και οποτεδήποτε, με γραπτή δήλωσή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού, να αποχωρήσει από το Συνεταιρισμό. Σε περίπτωση θανάτου συνεταίρου η συνεταιριστική μερίδα δεν κληρονομείται, ούτε κληροδοτείται και οι κληρονόμοι λαμβάνουν τη συνεταιριστική μερίδα που είχε εισφέρει ο θανών κληρονομούμενος, υπολογιζομένης της αξίας της σε πραγματικούς όρους, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 4 παρ.1 εδ δΆ Ν. 1667/1986.

Στους συνεταίρους που αποχωρούν ή διαγράφονται, ομοίως αποδίδεται αμέσως η συνεταιριστική μερίδα τους .

ΑΡΘΡΟ 9ο

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ

Οι συνέταιροι έχουν τις ακόλουθες υποχρεώσεις:

α) Ευθύνονται για τα χρέη του Συνεταιρισμού έναντι των τρίτων, ο καθένας εις ολόκληρον και μέχρι του ποσού της συνεταιριστικής του μερίδας.

β) Υποχρεούνται να καταβάλουν στο ταμείο του Συνεταιρισμού τις εισφορές και τις συνδρομές τους καθώς και τα ποσά που τυχόν αποφασίζονται σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό για την κάλυψη ζημιών ή άλλων εξαιρετικών περιπτώσεων.

γ) Να συμμετέχουν και να συνεργάζονται στη λειτουργία του συνεταιρισμού, να τηρούν τις διατάξεις του καταστατικού, τις αποφάσεις των οργάνων της διοίκησης του Συνεταιρισμού, να απέχουν από κάθε ενέργεια που μπορεί να βλάψει το Συνεταιρισμό και να προστατεύουν με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα του Συνεταιρισμού.

ΑΡΘΡΟ 10ο

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ

Οι συνεταίροι έχουν δικαίωμα:

α) Να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της Γενικής Συνέλευσης, να ψηφίζουν σΆ αυτές, να εκλέγουν και να εκλέγονται στα όργανα διοίκησης.

β) Να απολαμβάνουν με ίσους όρους τις υπηρεσίες που παρέχονται από το Συνεταιρισμό σύμφωνα με το σκοπό του.

γ) Να λαμβάνουν αντίγραφα ισολογισμών και λογαριασμών αποτελεσμάτων χρήσεων, δέκα πέντε (15) ημέρες πριν την υποβολή τους στη Γενική Συνέλευση κατά το νόμο.

δ) Λόγω του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του Συνεταιρισμού οι συνεταίροι δεν θα λαμβάνουν μέρισμα ούτε θα συμμετέχουν στη διανομή του προϊόντος της εκκαθάρισης για ποσό πέραν της αξίας της συνεταιριστικής τους μερίδας, εκτός και αν αποφασίσει διαφορετικά η Γ.Σ.

ΑΡΘΡΟ 11ο

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΡΙΔΑ

Η αξία της συνεταιριστικής μερίδας ανέρχεται στο ποσό των είκοσι (20) ευρώ. Κάθε συνεταίρος εγγράφεται με μία υποχρεωτική συνεταιριστική μερίδα, την οποία υποχρεούται να εισφέρει εντός μηνός από την καταχώριση του συνεταιρισμού ή από την εγγραφή του συνεταίρου. Η μερίδα είναι αδιαίρετη και ίση για όλους τους συνεταίρους.

Η συνεταιριστική μερίδα δεν κληρονομείται, ούτε κληροδοτείται.

Μεταβίβαση μπορεί να γίνει μόνο σε τρίτο μη συνεταίρο και μόνο με τη διαδικασία εισόδου νέου συνεταίρου όπως προβλέπεται στο άρθρο 6 του παρόντος.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΡΘΡΟ 12ο

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ Γ.Σ.

Η Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού απαρτίζεται από όλα τα μέλη του Συνεταιρισμού που μετέχουν και ψηφίζουν σΆ αυτή αυτοπροσώπως. Κάθε συνεταίρος συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση με μία μόνο ψήφο.

Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο διοίκησης του Συνεταιρισμού και αποφασίζει για όλα τα ζητήματα που τον αφορούν. Στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Γενικής Συνέλευσης υπάγονται:

-Η τροποποίηση του καταστατικού.

-Η συγχώνευση, η σύντμηση της διάρκειας, η διάλυση και η αναβίωση του Συνεταιρισμού.

-Η έγκριση των ειδικών κανονισμών εργασίας του προσωπικού.

-Οι γενικοί όροι της δραστηριότητας και της λειτουργίας του Συνεταιρισμού, ανάλογα με τους σκοπούς του.

-Η έγκριση του ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης.

-Η εκλογή και η απαλλαγή από κάθε ευθύνη του διοικητικού συμβουλίου και του εποπτικού συμβουλίου καθώς και των αντιπροσώπων του Συνεταιρισμού σε δευτεροβάθμιες οργανώσεις.

-Η επιβολή εισφοράς στα μέλη για την αντιμετώπιση εκτάκτων ζημιών ή άλλων εξαιρετικών καταστάσεων. Τον καθορισμό του ύψους της επιβαλλόμενης εισφοράς μπορεί η Γ.Σ. να τον αναθέσει στο Δ.Σ.

ΑΡΘΡΟ 13ο

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Η Γενική Συνέλευση συνέρχεται σε τακτική συνεδρίαση τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ύστερα από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου και μέσα σε έξι (6) μήνες από τη λήξη της διαχειριστικής χρήσης . Η Γενική Συνέλευση συνέρχεται έκτακτα όποτε την συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο ή όταν το ζητήσει, ορίζοντας συγχρόνως και το θέμα για συζήτηση, το Εποπτικό Συμβούλιο ή το 1/10 των μελών του Συνεταιρισμού, αλλά όχι λιγότερα από τρία μέλη.

Η πρόσκληση αναγράφει τον τόπο, την ημέρα και την ώρα που θα συνέλθει η συνέλευση και τα θέματα που θα συζητηθούν. Η πρόσκληση γνωστοποιείται στους συνεταίρους επτά τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημέρα της γενικής συνέλευσης με προσωπικές επιστολές που αποστέλλονται μέσω του κλασικού ή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

ΑΡΘΡΟ 14ο

Η Γενική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία και συνεδριάζει έγκυρα, όταν κατά την έναρξη της συνεδρίασης παρίστανται τουλάχιστον τα μισά μέλη του Συνεταιρισμού. Αν δεν υπάρχει απαρτία, η Γενική Συνέλευση συνέρχεται ύστερα από επτά ημέρες χωρίς άλλη πρόσκληση στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα και συνεδριάζει έγκυρα με απαρτία του 1/5 τουλάχιστον των μελών του Συνεταιρισμού. Αν πάλι δεν υπάρχει απαρτία η Γενική Συνέλευση συνέρχεται σε επτά ημέρες στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα χωρίς άλλη πρόσκληση και συνεδριάζει έγκυρα, όσα μέλη και αν παρίστανται, πάντως όχι λιγότερα από επτά.

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης λαμβάνονται με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών που ψήφισαν, πλην των θεμάτων που αναφέρονται στο άρθρο 15 του παρόντος.

ΑΡΘΡΟ 15ο

Για τη λήψη αποφάσεων που αφορούν την μεταβολή του σκοπού ή της έδρας του Συνεταιρισμού, τη μεταβολή του ποσού της συνεταιριστικής μερίδας, την μεταβολή της ευθύνης των μελών, τον αποκλεισμό συνεταίρου, την σύντμηση ή παράταση της διάρκειας του Συνεταιρισμού, τη διάλυση ή την αναβίωση ή τη συγχώνευσή του, τη μεταβολή του τρόπου διανομής των κερδών και την ανάκληση ή αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ή του Εποπτικού Συμβουλίου, η Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία όταν είναι παρόντα τα 2/3 τουλάχιστον μέλη του Συνεταιρισμού και σε περίπτωση επαναληπτικής συνέλευση το 1/3 των μελών. Για τη λήψη απόφασης σχετικά με τα θέματα του άρθρου αυτού απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του συνεταιρισμού .

Κατά τα λοιπά η Γενική Συνέλευση διεξάγεται κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 5 παρ. 4,5 και 6 του Ν. 1667/1987.

ΑΡΘΡΟ 16ο

ΕΚΛΟΓΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου και Εποπτικού Συμβουλίου γίνεται με μυστική ψηφοφορία με ενιαίο ψηφοδέλτιο το οποίο καταρτίζεται ξεχωριστά για το κάθε όργανο με υποψηφιότητες που υποβάλλονται στην ίδια τη Γενική Συνέλευση. Επιτρέπεται η υποβολή υποψηφιότητας από το ίδιο μέλος και για τα δύο όργανα, αλλά η εκλογή του γίνεται μόνο στο όργανο για το οποίο συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους. Η εκλογή στο ένα όργανο αποκλείει και την ιδιότητα του αναπληρωματικού στο άλλο. Ο μέγιστος αριθμός των σταυρών προτίμησης που μπορεί κάθε συνεταίρος να θέσει επί του ενιαίου ψηφοδελτίου για την εκλογή μελών Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου ισούται με το 40% τοις εκατό του αριθμού των μελών του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου.

Στην περίπτωση που το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε κλάσμα μεγαλύτερο του ημίσεως ο αριθμός στρογγυλοποιείται στον πλησιέστερο ακέραιο. Εκλέγονται οι υποψήφιοι που συγκεντρώνουν τους περισσότερους ψήφους κατά όργανο μέχρι τον αριθμό πλήρωσης των εκλόγιμων θέσεων και οι υπόλοιποι καταλαμβάνουν θέση αναπληρωματικού κατά σειρά αριθμού ψήφων που έλαβαν.

Κατά τα λοιπά η εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου διεξάγεται με τους όρους εκλογής που ορίζονται στο άρθρο 5 παρ. 7 του Ν. 1667/1986.

ΑΡΘΡΟ 17ο

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από υποχρεωτικά μονό αριθμό μελών που μπορεί να κυμανθεί (με απόφαση της Γ.Σ.) από πέντε (5) έως έντεκα (11) μέλη τα οποία εκλέγονται για διετή θητεία η οποία μπορεί να παραταθεί μέχρι την εκλογή νέου Δ.Σ. και το αργότερο μέχρι 6 μήνες.

Με πρόσκληση του συμβούλου που έλαβε τις περισσότερες ψήφους το Διοικητικό Συμβούλιο συνέρχεται το συντομότερο σε συνεδρίαση και συγκροτείται σε σώμα ορίζοντας τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του κάθε μέλους. Μέσα σε ένα μήνα από την εκλογή του πρέπει να δηλώσει την εκλογή του στο αρμόδιο μητρώο συνεταιρισμών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, συγκαλούμενο από τον Πρόεδρο συνεδριάζει τακτικά μία φορά το μήνα και έκτακτα, όταν το συγκαλέσει ο Πρόεδρος ή το ζητήσει το ένα τρίτο (1/3) των μελών του και πάντως όχι λιγότερα από δύο μέλη.

Βρίσκεται σε απαρτία όταν τα παρόντα μέλη είναι περισσότερα από τα απόντα και αποφασίζει έγκυρα με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων. Αποκλείεται η εκπροσώπηση ή αναπλήρωση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου από άλλο. Αποκλείεται επίσης η εκπροσώπηση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου από τρίτο μη μέλος.

Δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ούτε έχει δικαίωμα ψήφου όταν συζητείται θέμα που αφορά το ίδιο, σύζυγο ή συγγενή του πρώτου βαθμού.

ΑΡΘΡΟ 18ο

Το Διοικητικό Συμβούλιο διοικεί και εκπροσωπεί το Συνεταιρισμό κατά τις διατάξεις του καταστατικού και του Νόμου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να μεταβιβάζει αρμοδιότητες και εξουσίες προς τον Πρόεδρο ή άλλο μέλος του ή μέλος του Συνεταιρισμού, στον διευθυντή ή άλλο υπάλληλο του Συνεταιρισμού. Ο με τον τρόπο αυτόν εξουσιοδοτημένος, είναι κατά πάντα χρόνο ανακλητός από το Διοικητικό Συμβούλιο μέσα στα πλαίσια των αποφάσεων και των κατευθύνσεων που το τελευταίο καθορίζει και λογοδοτεί σΆ αυτό.

Τα μέλη του Δ.Σ. οφείλουν να καταβάλουν στη διαχείριση των υποθέσεων του Συνεταιρισμού την επιμέλεια που καταβάλουν στις προσωπικές τους υποθέσεις.

Το αξίωμα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τιμητικό και άμισθο. Ιδιαίτερα το Δ.Σ.( το οποίο είναι υπόλογο για κάθε του απόφαση στη Γ.Σ.) έχει καθήκον και αρμοδιότητα να αποφασίζει για κάθε γενικά θέμα που δεν αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Γ.Σ. και ειδικότερα ενδεικτικά:

1)Nα αποφασίζει κάθε φορά για την προμήθεια των αναγκαίων ειδών και εμπορευμάτων.

2)Να ορίζει τις τιμές πώλησης των ειδών και εμπορευμάτων.

3)Να προσλαμβάνει υπαλλήλους και συνεργάτες του Συνεταιρισμού.

4)Να ορίζει το ύψος των συνδρομών και των εισφορών των μελών του.

5)Να αποφασίζει για την δυνατότητα πώλησης των ειδών και προϊόντων του Συνεταιρισμού και σε τρίτους μη μέλη του.

ΑΡΘΡΟ 19ο

ΕΚΛΟΓΗ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σε περίπτωση που τα μέλη του Συνεταιρισμού είναι τουλάχιστον είκοσι πέντε εκλέγεται τριμελές Εποπτικό Συμβούλιο με διετή θητεία. Μείωση του αριθμού των μελών του Συνεταιρισμού κάτω των είκοσι πέντε δεν θίγει τη σύνθεση και λειτουργία του Εποπτικού Συμβουλίου μέχρι τη λήξη της θητείας του.

Τα μέλη του Διοικητικού και του Εποπτικού Συμβουλίου δεν επιτρέπεται να έχουν μεταξύ τους συγγένεια μέχρι δευτέρου βαθμού.

ΑΡΘΡΟ 20ο

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το Εποπτικό Συμβούλιο ελέγχει τις πράξεις του Διοικητικού Συμβουλίου και την τήρηση των διατάξεων του νόμου, του καταστατικού και των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης. Έχει δικαίωμα και καθήκον να λαμβάνει γνώση οποιουδήποτε βιβλίου, εγγράφου ή στοιχείων του Συνεταιρισμού, να διενεργεί λογιστικό και διαχειριστικό έλεγχο και να παρακολουθεί την πορεία των υποθέσεων του Συνεταιρισμού. Για τη διενέργεια του λογιστικού και διαχειριστικού ελέγχου μπορεί να διορίσει έως τρεις (3) ειδικούς συμβούλους ή εμπειρογνώμονες.

ΑΡΘΡΟ 21ο

Το Εποπτικό Συμβούλιο αν διαπιστώσει παραβάσεις του νόμου, του καταστατικού ή των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης ή παρατυπίες ως προς τη διαχείριση, υποδεικνύει στο Δ.Σ. την επανόρθωσή τους και συγκαλεί τη Γενική Συνέλευση, όταν θεωρεί ότι πρόκειται για σοβαρές παραβάσεις ή παρατυπίες που μπορεί να βλάψουν τα συμφέροντα του Συνεταιρισμού.

Τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου ευθύνονται για κάθε πταίσμα.

Κατά τα λοιπά και για το Εποπτικό Συμβούλιο ισχύει ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 5 παρ. 7 και 7 παρ. 1 και 2 του Ν. 1667/1986.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ 22ο

ΒΙΒΛΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

Ο Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου τηρεί το βιβλίο Μητρώου των μελών και το βιβλίο Πρακτικών Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το βιβλίο πρακτικών Συνεδριάσεων του Εποπτικού Συμβουλίου τηρείται από ειδικά προς τούτο εντεταλμένο μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου που ορίζεται με ειδική απόφαση του οργάνου αυτού.

Το βιβλίο Πρακτικών των Γενικών Συνελεύσεων φυλάσσεται υπό την ευθύνη του Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα βιβλία και στοιχεία που προβλέπει η φορολογική νομοθεσία τηρούνται από τον οικονομικό υπεύθυνο που θα οριστεί, χωρίς να αποκλείεται η πρόσληψη λογιστού ή άλλου βοηθητικού προσωπικού.

ΑΡΘΡΟ 23ο

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

Η διαχειριστική χρήση αρχίζει την 1η Ιανουαρίου και λήγει την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Η πρώτη διαχειριστική χρήση λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2009.

Στο τέλος της διαχειριστικής χρήσης το Διοικητικό Συμβούλιο συντάσσει τον Ισολογισμό και το Λογαριασμό Αποτελεσμάτων Χρήσης και τους υποβάλει στην τακτική Γενική Συνέλευση προς έγκριση. Στη Γενική Συνέλευση επίσης υποβάλλεται και η έκθεση του Εποπτικού Συμβουλίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο υποβάλει τον Ισολογισμό και το Λογαριασμό Αποτελεσμάτων Χρήσης στο Εποπτικό Συμβούλιο τριάντα (30) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημέρα σύγκλισης της τακτικής Γενικής Συνέλευσης. Το Εποπτικό Συμβούλιο συντάσσει έκθεση μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την υποβολή των στοιχείων αυτών. Ο Ισολογισμός, ο Λογαριασμός Αποτελεσμάτων Χρήσης και η Έκθεση του Εποπτικού Συμβουλίου πρέπει να είναι στη διάθεση των μελών του Συνεταιρισμού δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημέρα σύγκλισης της τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

Ο Ισολογισμός και ο Λογαριασμός Αποτελεσμάτων Χρήσης δημοσιεύονται μέσα σε ένα μήνα από την έγκρισή τους σε εφημερίδα που κυκλοφορεί στην Θεσσαλονίκη.

ΑΡΘΡΟ 24ο

Από τα καθαρά κέρδη του Συνεταιρισμού παρακρατείται τουλάχιστον το 1/10 για το σχηματισμό του τακτικού αποθεματικού. Η παρακράτηση δεν είναι υποχρεωτική όταν το ύψος του αποθεματικού εξισωθεί με τη συνολική αξία των συνεταιριστικών μερίδων.

Η Γενική Συνέλευση μπορεί να αποφασίζει για το σχηματισμό ειδικών ή έκτακτων αποθεματικών καθώς και το ύψος μεγαλύτερης του 1/10 παρακράτησης των καθαρών κερδών για τη δημιουργία τακτικού αποθεματικού.

Λόγω του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του Συνεταιρισμού το υπόλοιπο των τυχόντων καθαρών κερδών μετά την αφαίρεση των αποθεματικών ή μετά τη διάλυση του Συνεταιρισμού, δεν θα διανέμεται στους συνεταίρους αλλά με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης είτε θα παραμένει στον Συνεταιρισμό για την εξυπηρέτηση των σκοπών του είτε θα καταβάλλεται όλο ή μέρος αυτού με οποιαδήποτε μορφή κριθεί καταλληλότερη, είτε δωρεάς είτε οικονομικής ενίσχυσης ή χορηγίας είτε άλλη, σε κοινότητες παραγωγών (κοοπερατίβες) ή σωματεία ή συλλόγους ή φορείς ή ενώσεις προσώπων ή οργανώσεις και γενικά νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που η λειτουργία τους στηρίζεται σε παρόμοιες αρχές με αυτές του Συνεταιρισμού.

ΑΡΘΡΟ 25ο ΛΥΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

Ο Συνεταιρισμός λύεται όταν λήξει η διάρκειά του, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, αν τα μέλη του μειωθούν κάτω των δέκα και αν κηρυχθεί σε πτώχευση.

Τη λύση του Συνεταιρισμού, εκτός από την περίπτωση της πτώχευσης, ακολουθεί εκκαθάριση, την οποία διενεργεί το Εποπτικό Συμβούλιο.

Από το τυχόν θετικό υπόλοιπο της εκκαθάρισης, στους συνεταίρους θα επιστρέφονται οι δοθείσες συνεταιριστικές τους μερίδες και οι τυχόν εισφορές τους, το υπόλοιπο δε θετικό προϊόν της εκκαθάρισης θα περιέρχεται λόγω του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του συνεταιρισμού στα προαναφερθέντα, υπό άρθρο 24, σωματεία, συλλόγους, φορείς ή οργανώσεις.

ΑΡΘΡΟ 26ο ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Με το καταστατικό αυτό ορίζεται προσωρινή Διοικητική Επιτροπή αποτελούμενη από ..

ΑΡΘΡΟ 27ο

Για κάθε θέμα που δεν προβλέπεται από τους όρους του παρόντος καταστατικού ισχύουν οι διατάξεις του νόμου που διέπει τη λειτουργία των αστικών συνεταιρισμών, ήτοι του Ν.1667/1986 όπως ισχύει.

_________________
Γιάννης Βέλλης
https://www.facebook.com/john.vellis
https://twitter.com/JohnVellis
http://ipirotiki.wordpress.com
https://perithoriomag.wordpress.com
http://thesprotiapress.wordpress.com
http://www.carnetdevoyage.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Salonika
Big Bang Co-ordinator
Big Bang Co-ordinator
Ένταξη: Jan 08, 2005
Δημοσιεύσεις: 2934
Κατοικίδιο
Τόπος: Θεσσαλονίκη/Ακαμάτρα/Ράχες
Euro: 6351
Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 14/03/2012 09:36
    Θέμα δημοσίευσης: Re: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ: Καταστατικό Συνεταιρισμού
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τι καταστατικό ειναι αυτό ρε συ κόκκινε;

τραφικινγκ κάνετε ?

_________________
-

Έστησε ο έρωτας χορό με τον ξανθό Απρίλη.


Η αναρχική καρδιά μου ...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
kokkinos
Moderator
Moderator


Ηλικία:50
Φύλο:Φύλο:Ανδρας
Ένταξη: Sep 10, 2004
Δημοσιεύσεις: 8911
Κατοικίδιο
Τόπος: HΠΕΙΡΟΣ - ΑΤΤΙΚΗ
Euro: 33756
Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 14/03/2012 14:38
    Θέμα δημοσίευσης: Re: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ: Καταστατικό Συνεταιρισμού
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι!

Είναι ένα καλό υπόδειγμα για τα μικρά χωριά και περισσότερο για γυναικείους συνεταιρισμούς μέσα σε αυτά.

_________________
Γιάννης Βέλλης
https://www.facebook.com/john.vellis
https://twitter.com/JohnVellis
http://ipirotiki.wordpress.com
https://perithoriomag.wordpress.com
http://thesprotiapress.wordpress.com
http://www.carnetdevoyage.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Salonika
Big Bang Co-ordinator
Big Bang Co-ordinator
Ένταξη: Jan 08, 2005
Δημοσιεύσεις: 2934
Κατοικίδιο
Τόπος: Θεσσαλονίκη/Ακαμάτρα/Ράχες
Euro: 6351
Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 15/03/2012 19:46
    Θέμα δημοσίευσης: Re: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ: Καταστατικό Συνεταιρισμού
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πολύ προχώ σας βρίσκω εσάς τους Ηπειρώτες.
Εμείς οι νησιώτες ούτε καταστατικά ούτε τίποτις.
Με ένα νεύμα του κεφαλιού γίνεται η όλη φάση λέμε ...

_________________
-

Έστησε ο έρωτας χορό με τον ξανθό Απρίλη.


Η αναρχική καρδιά μου ...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
kokkinos
Moderator
Moderator


Ηλικία:50
Φύλο:Φύλο:Ανδρας
Ένταξη: Sep 10, 2004
Δημοσιεύσεις: 8911
Κατοικίδιο
Τόπος: HΠΕΙΡΟΣ - ΑΤΤΙΚΗ
Euro: 33756
Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 16/03/2012 11:24
    Θέμα δημοσίευσης: Re: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ: Καταστατικό Συνεταιρισμού
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Είσαστε γρήγοροι, εμείς γραφιάδες...
_________________
Γιάννης Βέλλης
https://www.facebook.com/john.vellis
https://twitter.com/JohnVellis
http://ipirotiki.wordpress.com
https://perithoriomag.wordpress.com
http://thesprotiapress.wordpress.com
http://www.carnetdevoyage.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
crpdm
Big Bang Co-ordinator
Big Bang Co-ordinator


Ηλικία:40
Φύλο:Φύλο:Γυναίκα
Ένταξη: Nov 10, 2009
Δημοσιεύσεις: 1619
Κατοικίδιο
Τόπος: Μαρούσι,Τρίκερι Μαγνησίας, Γλυφάδα Μεσσηνίας
Euro: 3910
Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 25/03/2012 23:25
    Θέμα δημοσίευσης: Re: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ: Καταστατικό Συνεταιρισμού
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πάντος οι τιμές που πουλούν το αλεύρι χωρίς μεσάζοντες στην Ελλάδα είναι μόλις πέντε λεπτά πιο πάνω από την τιμή του αλευριού στα σούπερμάρκετ εδώ. Είναι δηλαδή καλό αυτό που γίνεται για προσωρινή λύση αλλά αποφεύγω να το ονομάσω πρόοδο. Είμαι περίεργη να τα δώ από κοντά αυτά και πώς λειτουργούν , τώρα που θα έρθω για το Πάσχα,για να σχηματίσω άποψη.
_________________
carpe diem


https://www.facebook.com/profile.php?id=100000662983827

Δεν χρωστάω σε κανέναν κι ούτε θέλω πιο πολλά.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
kokkinos
Moderator
Moderator


Ηλικία:50
Φύλο:Φύλο:Ανδρας
Ένταξη: Sep 10, 2004
Δημοσιεύσεις: 8911
Κατοικίδιο
Τόπος: HΠΕΙΡΟΣ - ΑΤΤΙΚΗ
Euro: 33756
Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 26/03/2012 08:43
    Θέμα δημοσίευσης: Re: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ: Καταστατικό Συνεταιρισμού
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πρόοδος είναι ο αγρότης ή κτηνοτρόφος ή και τα δύο μαζί να μη κοιτάει να διώξει το μεσάζοντα και να κάνει αρπαχτή ο ίδιος. Πρόοδος είναι η ποιότητα του προϊόντος να αναφέρεται στη συσκευασία ή το τσουβάλι και να μην είναι όλα μαζί στο ίδιο τσουβάλι και στην ίδια τιμή. Πρόοδος είναι μια πράξη υπευθυνότητας, σοβαρότητας, κλπ με κερδισμένες όλες τις πλευρές.
_________________
Γιάννης Βέλλης
https://www.facebook.com/john.vellis
https://twitter.com/JohnVellis
http://ipirotiki.wordpress.com
https://perithoriomag.wordpress.com
http://thesprotiapress.wordpress.com
http://www.carnetdevoyage.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
crpdm
Big Bang Co-ordinator
Big Bang Co-ordinator


Ηλικία:40
Φύλο:Φύλο:Γυναίκα
Ένταξη: Nov 10, 2009
Δημοσιεύσεις: 1619
Κατοικίδιο
Τόπος: Μαρούσι,Τρίκερι Μαγνησίας, Γλυφάδα Μεσσηνίας
Euro: 3910
Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 27/03/2012 14:20
    Θέμα δημοσίευσης: Re: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ: Καταστατικό Συνεταιρισμού
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ενδιαφέρον αυτό που λες Κόκκινε...δηλαδή κάνουν αρπαχτές και νοθείες οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και μόνο μέσω συνεταιρισμών μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση, έτσι;
_________________
carpe diem


https://www.facebook.com/profile.php?id=100000662983827

Δεν χρωστάω σε κανέναν κι ούτε θέλω πιο πολλά.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Salonika
Big Bang Co-ordinator
Big Bang Co-ordinator
Ένταξη: Jan 08, 2005
Δημοσιεύσεις: 2934
Κατοικίδιο
Τόπος: Θεσσαλονίκη/Ακαμάτρα/Ράχες
Euro: 6351
Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 27/03/2012 18:47
    Θέμα δημοσίευσης: Re: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ: Καταστατικό Συνεταιρισμού
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βασικά εδώ μοιάζει πως ξαναανακαλύψαμε την Αμερική.

Αν σκεφτούμε πως υπάρχουν εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες,
οι λαικές αγορές όπου κάθε παραγωγός ή συνεταιρισμός
μπορεί να στήσει τον πάγκο του και να πουλήσει φτηνά
και άνευ μεσαζώντων τότε προς τι όλο αυτό το ζήτημα ?

Και νταξ, μπήκανε μερικοί ιδιώτες παύλα ακτιβιστές και
κάνανε την αρχή και με γειά τους με χαρά τους.
Από όσο μαθαίνω δεν κόβανε αποδείξεις, δεν είχε
δυνατότητα ο πελάτης να τσεκάρει το εμπόρευμα,
γουρούνι στο σακί λέμε, αλλά αυτό είναι το λιγότερο.
Οι αγρότες για ποιό λόγο δεν πηγαίνανε στις λαικές ?
Και σίγουρα η πατάτα, όλοι ξέρουμε πως μετά από κάποιο
χρονικό διάστημα, χάνει μεγάλο μέρος από την ποιότητά της
δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν οι αγρότες
του νευροκοπίου να λένε πως η πατάτα τους είναι
η καλύτερη ποιότητα και τέτοια.

Αυτό που πραγματικά με εξοργίζει είναι ο λαικισμός
των Δήμων που βρήκαν ευκαιρία να το παίξουν
προστάτες του λαού.
Αντί να πάνε να δούνε με ποιο τρόπο θα εκτελέσουν
καλύτερα τα δημοτικά τους καθήκοντα
(καθαριότητα, υπηρεσίες κλπ) και με ποιο τρόπο θα
εξυγειάνουν τα οικονομικά τους που έχουν ξεφύγει,
πάνε τώρα να παραγγείλουν λάδι και φακές για να
πουλήσουν στις μάζες.
Δηλαδή πάνε να κάνουν ανταγωνισμό στις λαικές .
Δηλαδή, να τις κλείσουμε τις λαικές και άμα θέλουμε
ρύζι να παίρνουμε τηλέφωνο το Δήμαρχο.
Και άμα μας έρχονται τα Δημοτικά Τέλη με 50%
αύξηση και ποιότητα υπηρεσίας υπό το μηδέν,
τότε ουδείς δίνει εξηγήσεις τι και πως και πότε...
Πλερώνουν τα κορόιδα ...


Σαν τους άθλιους πασοκτζήδες.
Μάθανε να λένε για τις "κόκκινες γραμμές" και
ότι τα μεροκάματα και οι μισθοί δεν πέφτουν κάτω από
αυτό ή εκείνο το νούμερο, αλλά μετά μας τσακίζουν
στην φορολογία ... εκεί δε ξέρουν να βάλουν καμιά
κόκκινη γραμμή τα βρωμόσκυλα. Εκεί βαράνε,
όσα τους λείπουν, μη τυχών και πειράξουν κάνα
"κατοχυρωμένο" δικαίωμα του Δ.Υ. ή καμιανού ΔΕΚΑΤΖΗ, ααα! όχι, κόκκινες γραμμές.
Ρίξε φόρους να ισιώσουμε....

Αι σιχτίρ από κει σταδιάλα οι μαλάκες. 3% να πάρουνε
και να μη μπουν στη βουλή οι πούστηδες... αυτοί
δεν έχουν το θεό τους λέμε

_________________
-

Έστησε ο έρωτας χορό με τον ξανθό Απρίλη.


Η αναρχική καρδιά μου ...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
crpdm
Big Bang Co-ordinator
Big Bang Co-ordinator


Ηλικία:40
Φύλο:Φύλο:Γυναίκα
Ένταξη: Nov 10, 2009
Δημοσιεύσεις: 1619
Κατοικίδιο
Τόπος: Μαρούσι,Τρίκερι Μαγνησίας, Γλυφάδα Μεσσηνίας
Euro: 3910
Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 28/03/2012 00:21
    Θέμα δημοσίευσης: Re: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ: Καταστατικό Συνεταιρισμού
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δηλαδή δεν πάνε στις λαικές πια; Αα έχω χάσει πολλά επεισόδια.
_________________
carpe diem


https://www.facebook.com/profile.php?id=100000662983827

Δεν χρωστάω σε κανέναν κι ούτε θέλω πιο πολλά.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Salonika
Big Bang Co-ordinator
Big Bang Co-ordinator
Ένταξη: Jan 08, 2005
Δημοσιεύσεις: 2934
Κατοικίδιο
Τόπος: Θεσσαλονίκη/Ακαμάτρα/Ράχες
Euro: 6351
Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 28/03/2012 08:18
    Θέμα δημοσίευσης: Re: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ: Καταστατικό Συνεταιρισμού
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έχει και λαικές, έχει, αλλά λέω, εφόσον υπάρχουν,
για ποιο λόγο δε πάνε οι αγρότες απ το νευροκόπι
να διαθέσουν την πατάτα τους μέσω των λαικών ?
Προς τι όλο αυτό το επικοινωνιακό ?

Και για ποιο λόγο επεμβαίνουν οι Δήμοι και κάνουν
και αυτοί "ανταγωνισμό"στις λαικές ?
Αντί να πάνε να εκτελέσουν τις υποχρεώσεις τους
και να εξυγειάνουν τα οικονομικά τους και να μας
παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες, τρέχουν να κάνουν
μπίζνες με τους αγρότες μπας και πάρουν κάνα ψηφαλάκι
και απαλλαγούν απ τις κύριες υποχρεώσεις τους.

_________________
-

Έστησε ο έρωτας χορό με τον ξανθό Απρίλη.


Η αναρχική καρδιά μου ...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
kokkinos
Moderator
Moderator


Ηλικία:50
Φύλο:Φύλο:Ανδρας
Ένταξη: Sep 10, 2004
Δημοσιεύσεις: 8911
Κατοικίδιο
Τόπος: HΠΕΙΡΟΣ - ΑΤΤΙΚΗ
Euro: 33756
Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 28/03/2012 09:47
    Θέμα δημοσίευσης: Re: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ: Καταστατικό Συνεταιρισμού
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

crpdm έγραψε:
Ενδιαφέρον αυτό που λες Κόκκινε...δηλαδή κάνουν αρπαχτές και νοθείες οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και μόνο μέσω συνεταιρισμών μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση, έτσι;


Πιστεύω ότι έτσι θα μπορούσε να ακολουθηθεί μέσω συνεταιρισμού- πιεστικά ίσως - μια διαδικασία τυποποίησης και ποιότητας. Ώστε να ξέρουμε τι αγοράζουμε με σωστή τιμή πάντα.

_________________
Γιάννης Βέλλης
https://www.facebook.com/john.vellis
https://twitter.com/JohnVellis
http://ipirotiki.wordpress.com
https://perithoriomag.wordpress.com
http://thesprotiapress.wordpress.com
http://www.carnetdevoyage.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
kokkinos
Moderator
Moderator


Ηλικία:50
Φύλο:Φύλο:Ανδρας
Ένταξη: Sep 10, 2004
Δημοσιεύσεις: 8911
Κατοικίδιο
Τόπος: HΠΕΙΡΟΣ - ΑΤΤΙΚΗ
Euro: 33756
Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 28/03/2012 09:49
    Θέμα δημοσίευσης: Re: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ: Καταστατικό Συνεταιρισμού
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στο δημοσίευμα αυτού του υποδείγματος προσπαθώ να δώσω βαρύτητα στην γυναικεία παραγωγή ώστε να μείνουν στις εστίες τους οι οικογένειες αντί να προτιμήσουν τα μεγάλα αστικά κέντρα. Εξασφαλίζοντας ένα εισόδημα λογικό.

http://thesprotiapress.wordpress.com/2012/03/14/%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE/

_________________
Γιάννης Βέλλης
https://www.facebook.com/john.vellis
https://twitter.com/JohnVellis
http://ipirotiki.wordpress.com
https://perithoriomag.wordpress.com
http://thesprotiapress.wordpress.com
http://www.carnetdevoyage.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα   Printer-friendly version
Σελίδα 1 από 1

Pramnos.net Αρχική σελίδα -> Επικαιρότητα
Μετάβαση στη:  

Προσθηκη στα αγαπημενα

Αποστολη θεματος.
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
You can attach files in this forum
You can download files in this forum

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Forums ©
© 2002 - 2017, Pramnos Hosting LTD.
Dedicated to Pocahontas...
Top . W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Σχετικά με εμάς . Συντάκτες . Επικοινωνία . RSS Feeds . Sitemap . XML Sitemap