A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
|
Μεριδες: για 6 ατομα
Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος: / |
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ Δυσκολία: Εύκολη |
40 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο,100 γρ χοντρό σιμιγδάλι,75 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα,5 γρ κανέλα για γαρνίρισμα
Για το σιρόπι:300 γρ νερό,150 γρ. ζάχαρη,2-3 γαρίφαλα,1 ξύλο κανέλας,5 γρ φλούδα πορτοκαλιού,5 γρ φλούδα λεμονιού,1 γρ βανίλια
Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι,εκτός απο την βανίλια,για 3-4 λεπτά.Όταν κρυώνει, προσθέτετε τη βανίλια.
Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο ή το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτετε το σιμιγδάλι,μεχρι να του δώσετε ξανθο χρώμα.Μετά ρίχνετε λίγο λίγο το σιρόπι ανακατεύοντας διαρκώς.Βράζετε για 3-4 λεπτά.Τέλος προσθέτετε τα αμύγδαλα.
Αποσύρετε απο τη φωτιά,το αφήνετε για 5 λεπτα και το βάζετε σε φόρμα.Αφήνετε να κρυώσει και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα.Πασπαλίζεται με την κανέλα.
Σημείωση:Ξεφλουδίζεται τα αμύγδαλα,βραζοντας τα για 5 λεπτά σε 200 γρ. νερό.
_CONTRIBUTEdbiY: Λαμπρινή Ατσιδάφτη on 06/-0/20


