Greek English

:: Σαν Σήμερα
1889:
Γεννιέται ο Ζαν Κοκτό. Γάλλος ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης του κινηματογράφου. Ανακηρύχτηκε μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας από το 1955. Το ποιητικό του έργο στην περίοδο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και μεταπολεμικά εμφανίζει χαρακτηριστικές τάσεις προς τον κυβισμό και το φουτουρισμό. Αργότερα, θα περάσει στο σουρεαλισμό. Ο Κοκτό σαν δραματουργός προσπαθεί να συγχρονίσει την αρχαία και τη σαιξπηρική τραγωδία. Στην τρίτη δεκαετία, ο Κοκτό εργαζόταν σαν σεναριογράφος και σκηνοθέτης (ταινίες «Ορφέας», 1950, «Το αίμα του ποιητή». «Διαθήκη του Ορφέα» 1960).









Χαλβάς Σιμιγδαλένιος
Μεριδες: για 6 ατομα
Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος: /
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ
Δυσκολία: Εύκολη
Υλικά


40 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο,100 γρ χοντρό σιμιγδάλι,75 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα,5 γρ κανέλα για γαρνίρισμα
Για το σιρόπι:300 γρ νερό,150 γρ. ζάχαρη,2-3 γαρίφαλα,1 ξύλο κανέλας,5 γρ φλούδα πορτοκαλιού,5 γρ φλούδα λεμονιού,1 γρ βανίλια
Οδηγίες


Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι,εκτός απο την βανίλια,για 3-4 λεπτά.Όταν κρυώνει, προσθέτετε τη βανίλια.
Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο ή το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτετε το σιμιγδάλι,μεχρι να του δώσετε ξανθο χρώμα.Μετά ρίχνετε λίγο λίγο το σιρόπι ανακατεύοντας διαρκώς.Βράζετε για 3-4 λεπτά.Τέλος προσθέτετε τα αμύγδαλα.
Αποσύρετε απο τη φωτιά,το αφήνετε για 5 λεπτα και το βάζετε σε φόρμα.Αφήνετε να κρυώσει και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα.Πασπαλίζεται με την κανέλα.
Σημείωση:Ξεφλουδίζεται τα αμύγδαλα,βραζοντας τα για 5 λεπτά σε 200 γρ. νερό.
Πηγή: ΟΤΕΚ
_CONTRIBUTEdbiY: Λαμπρινή Ατσιδάφτη on 06/-0/20


Έκδοση για εκτύπωση | Αποστολή μέσω email